vores Ideologi

Velkommen til Langhoff&Juul

For os er bæredygtighed essensen af vores eksistens. Det er bygget ind i vores virksomheds værdier og strategier siden begyndelsen i 2012. Det er alt, vi stræber efter og en definition af, hvad vi gør – i alle aspekter af ordet. Bæredygtighed for naturen. Social bæredygtighed ved at skabe en kultur, hvor alle er velkomne, og hvor der er plads til alle. Et levende spisested og hotel og en stolt partner for landmænd, producenter og designere.

Bæredygtighed

En dyb rodfæstet omsorg for alt, hvad der er omkring os, afspejler vores restaurant og hotel. Det kommer til udtryk som hensyn til naturen, hinanden, vores gæster og dem, der udgør rygraden i vores produktion: små danske landmænd, producenter og designere. Langhoff & Juul er et sted, hvor vi fejrer småproducenter, iværksætteren og vinbonden; dem der bringer sjæl og kolorit til det originale. Sammen bringer vi dem ind i fremtidens køkken, hotel og restaurant. Samtidig byder vi også de store virksomheder, der er med til at gøre en forskel på den bæredygtige bane, velkommen. Vi er et sted med en klar vision om at transformere den danske restaurant- og hotel scene for bæredygtig mad og æstetik af høj kvalitet og med en atmosfære af tid og nærvær

Vi fokuserer på moderne ambitiøs madlavning med rod i traditioner fra det nordiske og franske køkken. Sæsondrevet arbejder vi tæt sammen med lokale landmænd og producenter, for at få de produkter, vi skal bruge, til at afspejle og fange følelsen af den tid og omhu råvarerne er dyrket under. Vores tilgang er, at vi gerne vil vide, hvem der puster glasset, hvem der dyrker råvarerne og hvem der udvinder honningen. Vi vil gerne vide hvilken tilgang og vision designerne har haft. Det er en følelse af ærbødighed og forståelse for håndværket.

En hyldest til kreativiteten, det vilde og os alle.

Tid

Tid er noget, af det mest værdifulde vi har. Den tid, vi bruger på at ”udforske” forskellige nye producenter, sker på bekostning af noget andet. Men for os er det et spørgsmål om mere end bare madlavning. Det er et ønske om at bringe tiden i et bæredygtigt liv frem, så autentisk som muligt; i harmoni med det land vi lever i og den planet vi bor på. Vores overbevisning er, at alt hvad der skaber værdi og autenticitet, har brug for tid som essentielt kapital. Om det er de mennesker vi elsker, dyrene på markerne eller afgrøderne i jorden – alle har de brug for tid, for at kunne leve, vokse og udvikle sig til en sund og nærværende oplevelse. En oplevelse der implicit fortæller om den tid og kærlighed det er vokset og delt under

Bæredygtighed

Nærvær

Da fremtiden for bæredygtighed skal være mere end det, vi gør nu som samfund, sigter vi mod at dele vores værdier som en restaurant og hotel for vores gæster og kolleger. Vi har en holistisk tilgang og fortsætter med at søge mennesker og et arbejdsmiljø der giver vores medarbejdere mere energi end de taber.

Vores medarbejderes velfærd er en nøgleingrediens for vores succes. Det mener vi, har en direkte indflydelse på arbejdseffektiviteten samt loyaliteten og den generelle tilfredshed hos vores medarbejdere. Vi har valgt at have færre åbningstider for at give vores medarbejdere mere overskud til sig selv og gæsten. Vi sætter nogle helt klare rammer, for hvordan og hvor mange gæster vi ønsker, for selv at kunne levere den autenticitet og tid vi ønsker at skabe, for alle der besøger os.

Hos Langhoff & Juul tror vi meget på, at arbejdsmiljøet er et sted, hvor alle mennesker skal føle sig trygge og afslappede. Vi er et team hvor alle er lige med hinanden. Vi er åbne og villige til at give vores folk frihed til at blive inspireret. Vi er en stærk gruppe mennesker, der arbejder sammen og individuelt mod vores fælles mål. Vi tror på, at hvem vi er som mennesker og som restaurant, automatisk også vil påvirke andre omkring os. Det handler om at skabe en kultur med mindre forbrug og mere tid og nærvær til hinanden, både som gæst og medarbejder.

Kvalitet

Lokale råvare

Lokale råvarer er bæredygtigt – kernen i hele vores køkken er at bruge så lokale og sæsonbaseret råvarer som muligt; at udnytte alt der kan bruges, og forfine og forvandle råvarerne til en smagsoplevelse. Minimalt spild er for os både en mulighed og en udfordring for, at finde på nye måder at bruge hver eneste smule af alt på og at være sparsommelige med vores ressourcer

Vi fremhæver lokale, vilde og økologiske råvarer. Vi følger nøje årstiderne og miljøets naturlige kredsløb, og vi bruger ikke noget uden for deres naturlige vækstsæson. Vi har udviklet vores egen unikke måde at konservere råvarer på, når de er i sæson. Derfor er vi i stand til at bruge dem på vores menu i de kolde vintermåneder, hvor der ikke gror noget.

Vores menu er i høj grad bestemt af, hvad der vokser nu og her. Et tæt samarbejde med vores underleverandører gør at vi kan sammensætte en menu, der viser det allerbedste af, hvad naturen har at byde på i løbet af årstidens 12 måneder. Ligeledes er vores vinkort samlet af vine fra europæiske vinbønder, vi deler de samme værdier med.

Bæredygtighed i praksis

Kvalitet, et bæredygtigt valg

Kvalitet er livseliksiren i bæredygtighed. Helt simpelt handler det om at fremme kvalitet frem for kvantitet. Vi gør os umage for altid at være bevidste om en kvalitet i vores køkken, atmosfære, arbejdsmiljø og til gæsten. I køkkenet finder vi kvalitet i altid at respektere årstidens 12 måneders naturlige mikrocyklus. Råvarerne tager simpelthen den tid de
tager, det er hos os en fundamental respekt for vores jord. Ligeledes er vores atmosfære skabt med en respekt for traditionen af kvalitet i dansk
møbeldesign. Her er kvalitet et bæredygtigt valg, der kan holde i generationer da det er skabt af naturlige og rene materialer; en følelse af autencitet der skaber vores levende spisestue. Dette danner sammen med et personale i trivsel, grundlaget for den oplevelse vi giver vores gæster – en oplevelse af kvalitet og respekt gennem tid, nærvær og lokale råvarer

Bæredygtighed i praksis

Vores nøglehandlinger

Vi har samlet et sæt grundlæggende ideer, som guideline for vores bæredygtighedsplaner. Med disse hoved handlinger kan vi skabe nye planer og ideer til, hvordan man får Langhoff & Juul til at arbejde på en mere bæredygtig måde.


Vores nøglehandlinger er: